Special One за Пудел и други породи с къдрава козина

Шоу къпане за: Пудел, Лагото Романьоло, Бишон Фризе, Бедлингтън Териер, Кери Блу Териер и др.


Козината на всяко куче се мени през етапите на живота му. Освен от външните фактори, нейното състояние се влияе от храната, хормоните, метаболизма. Special One дава голяма свобода в комбинирането на продукти според конкретната козина и нужда. Не се страхувайте да експериментирате, нашите продукти са здраве.

Все пак, помолиха ни да направим примерни протоколи за работа с различните типове козина. Тук ще намерите вариант за  процедура за максимален обем и изправяне с продуктите на Special One за кучета с къдрава козина.

За оптимална грижа:

White standard poodle

NB Този протокол е за изложбен груминг или баня преди подстригване на къдрава козина. За ежеседмична поддръжка, използвайте Универсалния протокол.

  1. Пилинг

Разтворете 25ml пилинг Bio Energy + 1 ч.л. Hydrating Cream в 500ml топла вода и нанесете върху суха, мръсна козина.

Втрийте до пълно намокряне и оставете да подейства 5-10 мин. Не отмивайте.

  1. Шампоан

Разтворете 25ml 4Poodle Pro + 1 с.л. Hygro Fluid + 1 с.л. Bombastic в 500ml топла вода и нанесете половината върху пилинга.

Втрийте до образуване на нежна пяна. Изплакнете.

Повторете с останалото количество. Изплакнете добре.

  1. Балсам

Попийте с кърпа излишната вода.

Разтворете 1 с.л. Hydrating Cream в 500ml гореща вода.

Облейте добре и оставете да подейства 2-3 минути, като разресвате с пин четка, за да проникне навсякъде. Отмийте напълно.

  1. Сушене

Попийте с кърпа. Изсушете бързо, на висока мощност, с възможно най-хладната струя на сешоара. Започнете да разресвате накрая, едва след като сте отстранили водата от корените и кожата с максималната струя. Използвайте спрей 4Poodle Absolute, за да улесните изправянето.

Black standard poodle

Важни бележки:

Описаните дози са за среден, дългокосмест Пудел. Запазете пропорциите, за да направите повече или по-малко разтвор според нуждата.

  • Разтваряйте продуктите непосредствено преди къпане и не използвайте останалите разтвори, химическият им състав се променя.
  • При първа процедура употребата на Bio Energy е задължителна. После може да се прилага 1-2 пъти месечно (или според нуждата).
  • Винаги разклащайте добре Hygro Fluid и Mix Pink преди употреба.
  • Преди нанасяне на балсам, попийте с кърпа водата по кучето за по-добро проникване и контакт.
  • Сушете винаги бързо, на висока мощност, с възможно най-хладната струя на сешоара.

 

За изчерпателна консултация в избора на козметика  – свържете се с нас.