За нас

Как един грумер от Скопие и един кинолог от София стигат до Special One в Милано е дълга приказка.

Тя започва през 2005г. с великолепен бял пудел, който каца с полет от Хелзинки в страна, в която не се продават дори базови груминг продукти.

Пуделите стават 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9…

Пудели

Историята им преминава през хиляди екперименти с велики марки, подслушани тайни, апокрифни рецепти, козметика от 4 континента, среднощни пътувания до салони в чужбина, семинари и обучения, купища прахосани пари, проби и грешки, грешки, грешки…

Героите са упорити, не се отказват и продължават да търсят своето чудо. Опитват всевъзможни решения.

А на финала идва блестяща развръзка: откритието!

Special One решава проблемите с козината. Всички проблеми. В салона, у дома, с изложбените кучета.

Хепи ендът се превръща в едно страхотно ново начало. И през 2021г. Пудел.БГ подписва договор за официално представителство на марката в България.

Стела Райчева

Кучетата винаги са били център на живота на Стела. Както чистопородните, така и тези без дом. През годините – като развъдчик, приемен стопанин и в приют „Фермата“ е работила с хиляди кучета. И пак не и стигат!

През 2009-та става съ-основател, а след това и дългогодишен координатор на Animal Rescue Sofia. Участвала е в организацията на множество международни и местни инициативи за защита на животните и решаването на проблема с бездомните кучета.

Първият пудел  на Стела пристига от развъдник Canmoy’s, Финландия през 2005-та година. Първото кучило стандартни пудели се ражда в дома и през 2008-ма. Сега, заедно с Пламен Бачовски развъжда средни пудели в кенел MURFIN. Нейни кучета са печелили множество титли в цяла Европа, но винаги са били на първо място любими приятели.

„За 20 години работа с пудели се нагледах на „чудеса“ в груминга. Затова, когато с Ана открихме Special One – просто не ми се вярваше. Последваха месеци на всевъзможни поръчки и експерименти, докато се убедих, че няма мистификация и нещата са точно толкова добре, колкото изглеждат.

Решихме да внесем марката, защото е най-доброто, което може да се намери. “

Ана Яневска

Ана е завършила Националната художествена академия и гледа на груминга през очите на художник. Перфекционист е. Обича кучетата и всичко, което е красиво.

Собственик е на салон AJ Grooming в Лозенец, София. Работи с декоративните породи и е шоу грумер на пудели. Кучета, подготвени от нея са печелили BIS титли в България и чужбина. Стопанка е на две прекрасни пуделки, които винаги ще ви посрещнат с подскок в салона.

Ана е член на Българската груминг асоциация. Обучавала се е при Вера Дограмаджиева, посещавала е семинари на световно признати професионалисти. Преминала е обучение за работа с продуктите на Special One в Special One Grooming Academy, Милано.

„Смятам, че грумингът не е просто занаят, а форма на изкуство. За мен е радост да работя с прекрасни същества, които обичам. Моята задача е да ги „нарисувам“ така, че да покажат най-доброто от себе си.

Работата със Special One ми позволи да премина на следващо ниво в груминга. Щастлива съм, че мога да предложа тази великолепна система и на колегите си. Вярвам, че ще намерят в нея вдъхновение и опора.”