Кучило “Т”, развъдник Murfin

Очакваме бебета от Пипи и Реджи в средата на декември, 2022


Киноложки развъдник MURFIN POODLES – FCI очаква червено кучило от световната шампионка Пипилота в средата на октомври.

Победителка във всички изложби, в които е участвала, Пипи дойде от Швеция, покори Световната титла в Чехия и стигна до предаването “Тази сутрин” по bTV.

Бащата, когото избрахме за кученцата и – Реджи, е червен мини пудел внесен от Русия. Макар да не е показван на много изложби, Реджи е отличен представител на породата, с прекрасна анатомия, бърз ум и чудесен характер. Вече е бил баща на едно кучило от Пипи и очакваме да посрещнем здрави и красиви червени средни кутрета.

Нашият развъдник има 15-годишна история и добро име в България и в чужбина. Кучета, родени в домовете ни радват стопаните си от САЩ, през Европа, до Русия. Развъждаме малко, но с огромна любов и внимание. Отглеждаме мъниците си у дома, в съответствие с най-високите киноложки стандарти. Използваме техники за ранна неврологична стимулация и точни стъпки за социализация, за да изградим самочувствие и доверие към света у нашите мъници в най-важния етап от живота им.

От семействата, които биха искали да имат кученце от Пипи и Реджи очакваме да бъдат наясно с отговорността, времето, усилията и любовта, които са необходими за щастливия живот на един пудел (повече за породата). Ако искате мъниче от това кучило – ще искаме да се срещнем, да поговорим, за да решим дали съответстваме взаимно на представите си за развъдчик и стопанин. Молим да разбирате, че имаме много кандидати и се стремим да изберем възможно най-отговорните и подходящи за тях хора, на база на личните ни разбирания за щастлив кучешки живот. Разбира се, оставаме във връзка със стопаните и сме насреща винаги.

Бебетата ще могат да отидат в новите си домове през декември. Към този момент ще имат две ваксини, паспорти и чипове, регистрирани на името на новите им стопани.

Стела Райчева – 0879 149 499, FACEBOOK

Engine Quick Chic – Пипи

WW’21 ChSRB BIS & Club Winner Engine Quick Chic

Произход:

Нашата Световна шампионка е внос от Швеция, развъдник ENGINE, развъдчик – Лина Моу.

Избрахме Пипи заради нейната невероятна майка – Теса, екстериорна шампионка на Швеция, Дания, Финландия и Естония, но също така и шампион по трекинг и послушание. Освен на външен вид, Пипи прилича на нея и по своя остър ум и безпогрешен нос.

В родословието на Пипи присъстват едни от най-емблематичните априкотени и червени пудели в централна и северна Европа.

Първа в света, под съдийството на председателя на FCI д-р Якел Тамаш

Титли:

 

Темперамент:

Пипи е меко и добронамерено куче. Кротка вкъщи, много игрива навън, тя се разбира с всички – хора и животни. За две години игри с непознати и познати кучета не е имала нито една ситуация на конфликт – успява да “разтопи леда” дори и с най-сериозните и напрегнати свои събратя.

Пипи е много гальовна, без да е досадна. Обича да е сред хора, много харесва ходенето на изложби и други шумни, пълни със живот събития. Още от първия си ден в България, Пипи отстояваше всяка вечер гражданските си права в протестите пред Министерския съвет.

 

Здравен статус:

Пипи е родена от генетично изследвани и чисти от гена на Прогресивната атрофия на ретината родители. Техните резултати и нейната регистрация могат да бъдат намерени в регистъра на Шведския кенел клуб.

Тя е здраво и крепко куче, има лесни за поддръжка уши, не е предразположена към натрупване на зъбен камък, с обилна и лесна за поддръжка козина. Никога не е боледувала и тича като стрела.

 

Атанюр Веселый Вояж – Реджи

Атанюр Веселый Вояж – Реджи

Темперамент:

Реджи е много симпатично и весело куче, с ведър темперамент и леко присъствие. Въпреки мъничкия си размер е изключително бърз и крепък. Може да носи топка и фризби на своя човек с часове – винаги с турбо скорост и ентусиазъм. Всичко му е интересно, внимателен и разсъдлив, пълен с енергия. Носи се над земята като перце, има красиви породни движения.

Произход:

Реджи идва от развъдник АТАНЮР – Москва. Неговата развъдчица Татяна Антипова работи с червени средни и мини пудели вече 20 години.

     

Здравен статус:

Реджи има всички необходими изследвания по правилата на Пудел клуб – България и не е носител на нито един от двата алела на Прогресивна атрофия на ретината:

  • rcd4 PRA – N/N
  • prcd-PRA – N/N

Изследван генетично и чист от гените, причиняващи:

  • Neonatal Encephalopathy – N/N
  • von Willebrand Disease – N/N
  • Degenerative Myelopathy – N/N

Реджи е здраво и безпроблемно куче, със здрави уши и лесна за поддържане козина.

Родословие на кучилото

Атанюр Веселый Вояж Тефи Приз Симпатии  

Джолли Стар Арчибалд

Тесса

 

Джолли Стар Тасмания  

Джолли Стар Великолепный Выбор

Тайра Топ Модель

 

Engine Quick Chic Of Hannelhill Valentino  

Vivo d’Amore Aureus Ytander

Of Hannelhill Barbarella

 

Engine Fourth Dimension
Tesseract
 

Chanson d’Ete Captain

Leona-Royal

 

Стискайте ни палци!!!