Кучило W, развъдник Murfin


Киноложки развъдник MURFIN, FCI представя кучило “W”!

Equerry’s Sooner or Later “Маршал” & Murfin I Did It – “Есме”

10.04.2024 – 1 черно момче, 1 кафяво момче, 3 кафяви момичета

В развъдник Murfin сме двама приятели и колеги – Пламен Бачовски и Стела Райчева. Някога бяхме единствените в България, които се интересуваха от тази невероятна порода. Днес сме щастливи да бъдем основатели на Пудел клуб – България, където заедно с ентусиастите на породата у нас се стремим да осигурим нейното бъдеще и развитие.

Нашият развъдник има 15-годишна история и добро име в България и в чужбина. Кучета, родени в домовете ни радват стопаните си от САЩ, през Европа, до Русия. Развъждаме малко, но с огромна любов и внимание. Отглеждаме мъниците си у дома, в съответствие с най-високите киноложки стандарти. Използваме техники за ранна неврологична стимулация и точни стъпки за социализация, за да изградим самочувствие и доверие към света у нашите мъници в най-важния етап от живота им.

Кучетата ни произлизат от Скандинавия, повечето ни заплождания също са там. Причината е, че във Финландия, Швеция и Норвегия вече от много години има отворени племенни книги – онлайн бази данни, достъпни за всички, където освен титли и произход може да се намери и здравна информация за кучето: проблеми, заболявания, дори причина за смъртта. Доброто здраве и стабилният характер са най-важни за щастливия живот на едно куче и ние никога не правим компромис с тях.

Бебетата ще могат да отидат в новите си домове през юни. Към този момент ще имат две ваксини, паспорти и чипове, регистрирани на името на новите им стопани. Родословията ни са от БНФК/FCI, очакваме да са готови през август.

 

Маршал – Equerry’s Sooner or Later

 

  • C.I.B.
  • CH of France, Sweden, Switzerland, Greece, Albania, North Macedonia, Serbia
  • JCH of Croatia, Montenegro, Serbia and North Macedonia, Junior Split Winner
  • ENCI winner, JWW’21, Multi BIS, BOG and JBIS winner
  • Specialty winner in Sweden, France and Serbia

Маршал е великолепен шоколадов мини-пудел от Финландия, развъдчик Туя Карки, Equerry’s Poodles.

Мечтан и чакан дълго, той е изключително подходящ мъжки за нашите линии и това се вижда прекрасно в кучилата му при нас досега. Кутретата от Маршал наследяват неговия удивителен характер – спокойни и дружелюбни, умни, лоялни, внимателни.

Маршал е роден победител, но освен очевидните му породни качества, той е изключително домашно куче. Маршал обича всички – малки и големи, разбира от половин дума, не шуми и не лае, не прави бели, не се отделя от хората си и живее с една единствена цел – да бъде до Пламен. Той е едно изрядно малко момче, което намира приятели и фенове, където се появи.


Маршал има всички необходими изследвания по правилата на Пудел клуб – България и не е носител на нито един от двата алела на Прогресивна атрофия на ретината:

  • rcd4 PRA – N/N
  • prcd-PRA – N/N

Изследван генетично и чист от гените, причиняващи: Neonatal Encephalopathy – N/N; von Willebrand Disease – N/N; Degenerative Myelopathy – N/N.  (Laboclin)

Можете да видите представянето на Маршал в Тази сутрин по bTV след световната му титла. Още безброй победи и щастливи моменти с Маршал ще намерите на страничката на развъдника ни.

Есме – Murfin I Did It

  • C.I.B.
  • CH of Romania, Serbia, North Macedonia
  • Multi BOG and JBIS winner

Есме е изумително елегантно и умно момиче, което запазихме от кучилото на нашата Kudos Puma с феномена Ninja Kamui-N Deigini. Наричаме я Царицата и не е случайно – Есме е аристократична дама с безупречно поведение. Много умна, безкрайно лоялна, внимателна и зашеметяващо красива, тя има всичко, за което един развъдчик би могъл да си мечтае.

Есме е чиста по произход от всички наследствени болести при пуделите, за които съществуват тестове. Тя е много силна, игрива и атлетична. Има си 2 турски кангала у дома, които възпитава и укротява. Невероятна майка е!

Есме има най-красивото личице, сякаш рисувано по стандарта за пудел и е перфектна и у дома, и на работа, където ходи всеки ден със стопанката си Юлия. Разбира се със всички, не се отделя от човека си, схваща всичко и се стреми никога да не направи грешка.

Още снимки от раждането и живота на Есме можете да намерите на фейсбук профила на Стела.


Кои са техните хора?

От семействата, които биха искали да имат кученце от Маршал и Есме очакваме да бъдат наясно с отговорността, времето, усилията и любовта, които са необходими за щастливия живот на един пудел (повече за породата). Ако искате мъниче от това кучило – ще искаме да се срещнем, да поговорим, за да решим дали съответстваме взаимно на представите си за развъдчик и стопанин. Молим да разбирате, че имаме много кандидати и се стремим да изберем възможно най-отговорните и подходящи за тях хора, на база на личните ни разбирания за щастлив кучешки живот. Разбира се, оставаме във връзка със стопаните и сме насреща винаги.

Молим да имате предвид, че не даваме кученца на хора, които отсъстват от дома си целодневно. Нашите кучета са семейни животни – имат нужда от обич и внимание, извинете ни, че не сме съгласни да остават сами повече от 4-5 часа на ден. В идеалния случай си търсим стопани, които работят хоум офис или имат дечица, баби, други кучета и котки и т.н, които са у дома през деня.

За повече информация и сериозни запитвания Стела Райчева – 0879 149 499, FACEBOOK