Цвета Иванова – CvetiGroom Handmade Room – София

„Грумингът е любов! Моята мисия е да помагам на млади колеги да се изградят като професионалисти, а на стопаните да създават връзка с кучетата си като се грижат правилно за тях.“

Пътят на Цвета към света на груминга преминава през изложбения ринг. Като дете си е обещала да има нюфаундленд в мига, в който влезе в университета. Така през 2006г, когато започва да учи социална педагогика тя намира първата си черна мечка, а през 2007-ма регистрира своя развъдник The Pooh Bear’s Flower.

Започва като грумър със своите кучета – в онези години у нас няма никой, който да разбира от изложбен груминг на нюфове. Неин първи учител на става Андраш Полгар, развъдник Faundland, Чехия.

За разлика от повечето грумъри, които започват с пет груминг и продължават към изложбения, при Цвета нещата се случват в обратен ред. Първите стъпки в други породи прави с кучета на приятели-изложители. Постепенно започва да се интересува от професията и през 2012 започва работа в Pets&U, където работи шоу и пет груминг.

Нейният салон CvetiGroom Handmade Room отваря врати през 2017.

На Euro Dog Show 2019 – Буря от Бяла Лястовица, Южноруска овчарка подготвена от Цвета става първа в групата си. След този успех  фокусът на нейната работа преминава в пет и криейтив груминга.

Цвета е член на IGA, участва на техните международни семинари, обучавала  се е при Валери Кхоо, Pet Icon.

Любимите и породи за работа са разбира се – нюфове, но и померани, кокери, малтезери, йоркита… Отношението към кучетата в салона на Цвета е като към свои любими приятели. Държи на това кучетата да са винаги в изрядна форма и добре поддържани.

Цвета е автор на множество обучения и мастър-класове за начинаещи и напреднали грумъри.

Обучения и мастър класове:

  • Basic груминг крус за начинаещи в работата – асистенти в салон или основни грумъри
  • Advanced мастър класове по модули
  • Озонотерапия, Nagayu, пароозонатор
  • СПА, терапии за алопеция и други дерматологични проблеми
  • Почистване на зъбен камък с ултразвукова четка
  • Шоу груминг
  • Криейтив груминг
  • Ейжън фюжън

И други…

Галерия

Цвета Иванова грумър

Връзка с Цвета Иванова

Aдрес

ул. „Обреща“ 7, 1138 кв. Горубляне, София