Татяна Велчева – Зооцентър „Лапичка“ – Варна

Таня е професионална балерина и пренася елегантната естетика в другата си голяма любов - груминга.

Таня е собственик на зооцентър „Лапичка“ във Варна, към който има регистрирана груминг школа. Грумър, който работи с кучета от декоративните породи с акцент върху пудели, йоркита и померани.

Приятел на животните откак се помни, Таня е била от онези деца, които носят всяко срещнато бездомно животинче вкъщи. Успоредно с работата си като професионална балерина, за ужас на семейството си, което винаги я е подкрепяло, е работила в конна база (за щастие – без да реши да осинови 3 кончета) и във ветеринарна клиника.

В дома на Таня винаги е имало пудели. Прави първи стъпки в груминга покрай любимия си Рони (вече на 16 години!), а през 2015-та основава своето груминг студио – „Лапичка“. Учила се е от Вера Дограмаджиева и е член на Българската Груминг Асоциация.

На третото Национално груминг шоу 2019г. със съдия Георгий Гогинашвили – Таня печели 1-во място за шоу груминг на пудел. През 2021-ва взима 1-во място за шоу груминг на пудел, клас шампиони, и 2-ро място за пудел в азиатски стил (след Ана Яневска) при съдия Роман Фомин.

Таня изглежда крехка, но като моряшка съпруга се е научила да бъде и баща, и майка на своята любима дъщеря – Теа. Двете споделят голямата си любов към балета и животните, като освен на дядо Рони са стопанки и на невероятната голяма пуделка Кармен и нейната дъщеря Етна.

Таня е безкрайно елегантен и пълен с енергия човек –  винаги готов да помогне на колеги и начинаещи да подобрят уменията и техниките си.

Мастър класове

Груминг школа „Лапичка“ предлага обучение за начинаещи и напреднали грумъри.

  • Стартиране и обзавеждане на салони – необходимо оборудване и инструментариум; избор на козметика;
  • Начален етап – техники за работа с различни типове козина; подготовка на кучето за груминг; груминг на свободно падащи, обемни и двойни козини; работа с ножици и тримери;
  • Работа с обемни козини за напреднали:
  • Пет груминг пудели – азиатски стил;
  • Шоу груминг пудели – основни принципи;

И други…

Галерия

Татяна Велчева

Връзка с Татяна Велчева

Aдрес

Варна - център, ул. Ген. Гурко 78, Varna 9002