С какво храним нашите кучета?

Нашите кучета са наша гордост, гледаме ги като децата си и ги обичаме с цялото си сърце. Правилното им хранене ни вълнува дълбоко. Как избрахме точно тази марка?


Един от най-често задаваните въпроси към екипа на Пудел БГ е: “С какво храните своите кучета?”

Храним основно с Divus – готови менюта сурова храна за кучета по метода BARF.

Eто защо:

Качество и разнообразие

Divus работи на световно ниво и поддържа рецепти с различен източник на протеини. Менютата съдържат най-добрия естествен пробиотик – зелено шкембе и натурални масла. Балансът в съотношението на месо/кости/органи/зеленчуци е отличен и се приема с ентусиазъм дори и от злоядите кучета.

 

Свежест

Divus се прави в България на постоянен поток, марката работи с няколко кланици за различните си рецепти. Храната се произвежда и продава в рамките на няколко дни. Месото е шоково замразено за безопасност на кучетата ни, но е винаги прясно.

 

Кратък и сигурен път

Divus не пътува от девет планини – в десета. Това е добре не само защото природата се замърсява по-малко, а и защото фирмата осигурява сама транспорта на храната от кланицата, до дома на клиента. Divus има собствени фризери и хладилни коли – така сме сигурни, че храната в нито един момент не е била размразена, а после замразена пак.

 

Опаковки

Divus се пакетира в 5-килограмови кашони на салами от 500гр. Дългите салами се размразяват бързо, не се налага размразеното да престоява дълго в хладилника, а найлоновата обвивка съдържа минимално количество замърсяваща пластмаса.

 

Екип

Divus се прави от запалени кучкари, маниаци като нас. Хора, които са решили да направят нещо качествено – първокласна цена на разумни цени. Работят професионално, с мисъл и обич към кучетата, и заслужават подкрепа.

 

Нашият опит

Биологично съобразеното хранене ни вълнува откак имаме кучета – четем, обсъждаме с колеги, опитваме, подобряваме… Намерихме сродни души преди 15-тина години в dog.bg – тогава идеята да се дава сурово месо беше екзотична и на пазара нямаше готови менюта. Факт е, че кучетата, които се хранеха натурално през тези години – къде балансирано, къде – не чак толкова, доживяха старини в по-добра форма от връстниците си. Има огромно значение с какво храним кучетата си – както за здравето, така и за ума, за качеството и продължителността на живота им.

 

Photo credit: Divus – българският BARF производител